تولد فاطمه(س)

ساخت وبلاگ

فاطمه (س) دختر پيامبر اسلام و خديجه کبري(س)، همسر اميرالمومنين(ع) و يکي از پنج تن آل عبا (اصحاب کساء) است. او نزد شيعيانِ دوازده امامي يکي از چهارده معصوم است و امام دوم و سوم شيعيان و زينب(س) از فرزندان اويند. بَتول و سيدة نساء العالمين از کنيه‌ها و اُمّ‌اَبيها از جمله القاب حضرت فاطمه(س) است. فاطمه، تنها زن همراه پيامبر(ص) در روز مباهله با مسيحيان نجران بود.


 


وي در ماجراي سقيفه ضمن مخالفت با اقدام شوراي سقيفه، خلافت ابوبکر را غاصبانه خواند و با او بيعت نکرد. او در جريان غصب فدک و دفاع از خلافت امام علي(ع) خطبه‌اي خواند که به خطبه فدکيه معروف است. فاطمه(س) اندکي پس از رحلت پيامبر(ص) و در جريان هجوم موافقان خلافت ابوبکر به خانه‌اش، آسيب ديد، در بستر بيماري افتاد و پس از مدت کوتاهي در روز 3جمادي‌الثاني سال 11هجري قمري در مدينه به شهادت رسيد. پيکر فاطمه(س) به سفارش خودش شبانه و مخفيانه دفن شد و قبرش هيچ‌گاه مشخص نشد.


 


سوره کوثر، آيه تطهير، آيه مودت و آيه اطعام و احاديثي چون حديث بِضعه و حديث لولاک در شأن و فضيلت فاطمه نازل و نقل شده‌اند. در روايات آمده است پيامبر(ص) فاطمه را برترين زن در دو عالم معرفي کرده و خشم و خشنودي او را خشم و خشنودي خداوند دانسته است. تسبيحات حضرت زهرا تسبيحي است که پيامبر(ص) به فاطمه آموخت و مصحف فاطمه (س) کتابي است شامل سخناني که فرشته الهي به فاطمه الهام کرده و امام علي(ع) آنها را نوشته است. اين صحيفه در دست امامان بوده و هم‌اکنون در دست امام زمان است.


 


شيعيانْ فاطمه(س) را الگوي خود مي‌دانند و در سالروز شهادت وي که به ايام فاطميه مشهور است، عزاداري مي‌کنند. همچنين در ايران سالروز ولادت فاطمه(س) (بيستم جمادي الثاني)، روز زن و مادر نامگذاري شده و نام فاطمه و زهرا جزو بيشترين نام‌ها براي دختران‌اند.


ادامه مطلب...

خدا...
ما را در سایت خدا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1montazeremahdya بازدید : 276 تاريخ : پنجشنبه 19 اسفند 1395 ساعت: 8:23